Friday, July 10, 2009

4 Misi UMNO Lipis

1. Memastikan BN cemerlang dalam pilihan raya umum ke 13.

2. Mengukuh dan memantapkan parti di semua peringkat.

3 Menyatu padukan orang Melayu.

4. Menarik kembali keyakinan sokongan bukan Melayu kepada BN.

1 comment:

 1. Sdr yang saya hormati, saya gembira kerana merangkai kepada blog saya Sungaibatuderelong, saya orang Relong dan ahli UMNO yang nombor keahlian saya didaftarkan diSegambut,Kuala Lumpur.Menarik Misi diatas namun pengisiannya bagaimana ? Disini saya berikan intipati ulasan tentang misi yang pertama iaitu untuk memenangi pilihanraya yang ke13 iaitu:-

  1.Adakah kita umno cukup ilmu perang pilihanraya- saya bekas peg.geraksaraf diagensi keselamatan kenapa diketepikan ilmu yang kerajaan beri kepada saya ?Kalau takpercaya tanyalah Pengarah Keselamatan Negeri Pahang masa dahulu En.Ahmad Adli dan malahan Datuk Wan Abu Bakar diMindef.

  2.Apa langkah persediaan kita menghadapi Pilihan raya dari segi mental dan fizikal (biasanya) projek-projek pembangunan diLipis. Cuba banding projek diLipis dengan Kelantan , berapa Lipis dapat dan buat ?
  3. Adakah Pasukan Pemikir ditubuhkan diLipis terdiri dari mereka yang berkelayakan tinggi dipanggil membantu pilihanraya akan datang ?
  4. Adakah dalam projek ESER(Koridur Pantai Timur)dirancang bagi projek diLipis dapat membantu kemiskinan yang ada diLipis ?
  5. Adakah tokoh-tokoh politik UMNO Pahang mampu menghadapi Pas dalam pilihanraya akan datang dengan identiti dan kedebiliti yang unggul ?

  Ulasan lain boleh saya buat dan emailkan kepada saya iaitu aminrelong@yahoo.com.my.Saya menggunakan identiti ni kerana saya adalah orang Relong sejak berpuluh tahun dahulu menggunakan email ini.
  Selamat Berpuasa.
  Dr Aminudin

  ReplyDelete

KUALA LIPIS BERSEJARAH